Вибролитая плитка є відмінним матеріалом, використовуваним для приватного будівництва. Її надзвичайна популярність пояснюється її властивостями, що поєднуються з доступною вартістю.
  • 0
  • Кошик порожній

Вібролита тротуарна плитка технології виробництва і особливості матеріалу

Вібролита тротуарна плитка технології виробництва і особливості матеріалу

Вібролита тротуарна плитка технології виробництва і особливості матеріалу

24.05.2016264

Протягом останніх років тротуарна плитка є лідером серед матеріалів для мощення дорожніх покриттів. Використовується вона переважно на приватних територіях, наприклад, на дачах, в садах і на присадибних ділянках, на територіях приватних і заміських будинків.

Її популярність пояснюється насамперед високою естетичністю, яка, однак, прекрасно поєднується з надійністю і доступною вартістю. Так, естетичність вібролитої тротуарної плитки - головна її особливість. Це пояснюється технологією виготовлення даного матеріалу.

Технологія виробництва вібролиття плитки

Особливості виробництва вібролитих виробів включають в себе використання людської праці і спеціального устаткування, так званого вібростолу. Матеріалом для отримання вихідного продукту служить бетонна суміш, що відрізняється високим вмістом рідини. Вона розливається в форму-матрицю, яка і визначає зовнішній вигляд майбутніх виробів. Використання різних форм дає можливість виготовити плитки різних розмірів, форм, фактур. Також в бетонну суміш додаються пігменти, що впливають на колір майбутніх плиток. Від того, наскільки акуратно буде розлита суміш у форму, залежить акуратність самих плиткових виробів.

Після того, як суміш розлита, форма поміщається на вібростіл і вібрує там. Далі, вона знімається і відправляється на наступний етап, сушіння. Після того, як вироби у формі досить висушуються, вони виймаються з неї і кладуться на піддони, набирати міцність і продовжувати висушування. При досягненні достатньої міцності, плитки можуть вже йти в продаж.

Такий спосіб отримання тротуарної плитки надає їй наступних властивостей:

  • гладкість і глянцевість поверхні. Досягається завдяки високому вмісту вологи;
  • різноманіття форм, візерунків, фактур, кольорів;
  • міцність, властива всім бетонним виробам;
  • морозостійкість, що досягається завдяки додаванню в бетону суміш  добавок які поліпшують якість.

Однозначно, вибролита тротуарна плитка - відмінний вибір для створення доріжок на приватних територіях. Вартість виробів є доступною і прекрасно поєднується з можливостями плитки. Її міцності властивостей цілком достатньо для відповідних навантажень, а пропонований асортимент і відмінна естетичність дозволяють створювати дійсно гарні доріжки, які будуть гармонійно виглядати в поєднанні з навколишнім середовищем.

Інші новини розділу

  • Установка стовпів для дерев'яного паркану 16.09.2018921 Установка стовпів для дерев'яного паркану
    У продажу є стовпи для монтажу огорож повністю готові до застосування. Як правило, вони вже покриті спеціальними антигрибковими і ізолюючими складами.
  • Як утеплити підлогу 16.09.2018920 Як утеплити підлогу
    Найпопулярнішим способом утеплення холодногополу завжди було покриття його спеціальним лінолеумом, у якого є підкладка, що сприяє тепло- і звукоізоляції.
  • Вентиляція в приміщенні - кілька правил 16.09.2018941 Вентиляція в приміщенні - кілька правил
    Найпростіший варіант вентиляції будівель - природний. Коли повітрообмін відбувається через різницю температури і щільності всередині і на вулиці.
  • Newwall - ваш надійний дилер 11.01.2018774 Newwall - ваш надійний дилер
    Дана торгова марка займається реалізацією інструменту, пристосувань і устаткування різних виробників. Ми працюємо зі складами наступних відомих у всьому світі фірм
  • Пластикова стеля 20.04.20171112 Пластикова стеля
    Перевагою пластикової стелі щодо гіпсокартонного є її стійкість до вологи.
  • Ящик слюсарних інструментів - наповнення 20.04.2017815 Ящик слюсарних інструментів - наповнення
    Слюсарний набір інструментів для домашньої експлуатації часто містить не тільки популярні і відомі предмети, такі як молоток, викрутка, ключ, а й містить зубило, кернер, кусачки і інші інструменти.
  • Підбираємо раковину для монтажу на меблевий виріб 03.01.2017705 Підбираємо раковину для монтажу на меблевий виріб
    Для невеликих вбиралень раковина з тумбою просто незамінна. Дана споруда відрізняється підвищеною функціональністю і привабливим зовнішнім виглядом.
  • Який стиль краще підібрати для невеликої ванної кімнати 08.11.2016748 Який стиль краще підібрати для невеликої ванної кімнати
    Раковина з тумбочкою добре впишеться в стилістику мінімалізм або лофт. Правильно підібрані розміри сантехніки допоможуть заощадити простір у ванній кімнаті.
  • Як вибрати добротний унітаз компакт 08.11.2016847 Як вибрати добротний унітаз компакт
    Хоч за своїми розмірами унітази і не мають кардинальних відмінностей (стандарт: 770-820мм в ширину і 1170-1259 мм в довжину), щоб вибрати цей сантехнічний елемент, його форму і розміром потрібно враховувати.
  • Бензопили для роботи в саду і їх вибір 27.10.2016760 Бензопили для роботи в саду і їх вибір
    При великому саду для обрізання фруктових та інших дерев, а також для різних дрібних побутових потреб пов'язаних, наприклад, з обрізанням перила, підрівнювання стовпчика або дощок для майбутнього паркану дуже до речі доводиться бензопила.
наверх